Billede: Pixabay, carolynabooth

Hvordan Bliver Man Bedemand?

Bedemandsuddannelse

For at du kan blive optaget på uddannelsen som bedemand, behøves du ingen formel uddannelse. Brancheforeningen Danske Bedemænd, som varetager uddannelsen, har dog sat visse krav op for uddannelsen. Blandt andet at du skal have fuldendt uddannelsen efter 3 år, efter du er tilmeldt den. Herunder har Brancheforeningen også fået eksperter ind, så alle under uddannelsen er sikret at være så opdateret som muligt, når de kommer ud på den anden side.

Bedemandsuddannelsen er en såkaldt 'mesterlære-uddannelse', da der indgår praktisk arbejde, teoriundervisning, over to forløb, plus en afsluttende praktikprøve.

Efterfølgende er det et krav, at du er hos en godkendt bedemand i minimum et år. Satser du dog på at være selvstændig, skal du have en godkendt mentor tilkoblet din forretning i et år.

Diplomuddannelse

Uddannelsen som bedemand kan udvides med en diplomuddannelse på halvandet år. Hvor du tidligere er blevet undervist i de grundlæggende ting som kommunikation, sorgens faser, fagkundskab m.fl., så bliver du på diplomuddannelsen undervist i lederskab, kommunikationsteknik, ledelse af medarbejdere osv. På denne udvidelse er der også en afsluttende eksamen. 

Jeg håber, at ovenstående har været med til at give dig et lille indblik i, hvordan du tager uddannelsen, bedemand, hvis du går med tanken. 

OBS: Denne artikel er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe medaljon, og meget meget andet. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk