Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Pilot?

Det er formentlig de færreste mennesker, der kan sige helt fri for på et eller andet tidspunkt at have tænkt, at det kunne være enormt spændende en dag at blive pilot. Piloter er trods alt også et attraktivt job, hvor du foruden at få lov til at flyve et fly som dit job, også får en god løn, masser af mindre rejser til udlandet og et prestigefyldt job.

Men hvordan bliver man det så? Ulig så mange andre uddannelser, så koster det faktisk penge at blive pilot, medmindre man bliver det igennem forsvaret.

Hvordan bliver man pilot? Man kan blive pilot igennem en flyskole eller gennem forsvaret. De fleste bliver uddannet gennem en flyskole, der giver adgang til traditionelle kommercielle flyvniger. Denne uddannelse taget typisk omkring to år, og koster et sted mellem 600.000 - 800.000 kroner. Uddannelsen er som regel SU-berettiget.

Når du er færdig som pilot, så har du typisk allerede en god ide om, hvilken vej du umiddelbart ønsker at gå efter endt uddannelse.

Bliver du eksempelvis uddannet ved forsvaret, så vælger du allerede tidligt, om du vil være jagerpilot eller helikopterpilot. Jagerpilot er en af landets absolut sværeste uddannelser, og kun meget få mennesker når gennem nåløjet.

Tak til Perlen Odense Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til dette indhold. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Sif Jakobs Halskæde eller utallige andre gode varer. Heraf markatet på indhold.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk