Billede: Pixabay, Peggy_Marco

Hvordan Bliver Man Psykolog?

Ønsker du at blive psykolog, skal du tage uddannelsen på universitet. Den tager 5 år, som er delt op på 3 år på bacheloren og 2 år på kandidaten. 

På uddannelsen lærer du om, hvordan menneskets hjerne fungerer og hvordan mennesket bliver påvirket af følelser, tanker, behov, drømme og forestillinger. 

Det er nemlig vigtigt at vide, for at du kan betegne dig som en psykolog, da du et eller andet sted skal have et udgangspunkt for, hvordan mennesket fungerer i grundstammen. Hvad mennesker så gør rigtigt, kan være meget enormt forskelligt fra person til person.

Uddannelsen kan du tage flere forskellige steder i landet. Disse steder er København, Roskilde, Odense, Århus og Aalborg.

Ligesom så mange andre uddannelse kan bacheloren ikke bruges til så mange jobs i dagens Danmark, så det vil klart forbedre dine muligheder, hvis du også tager kandidaten oveni. 

Ønsker du at få din egen klinik vil der også være noget efteruddannelse, der skal tages, da man ikke bare kan starte sin egen praksis op. Vil du gerne have din egen praksis skal du tage fat i en erfaren psykolog, som skal fremstå som en mentor og på den måde hjælpe dig med at starte din virksomhed op. Herunder er der også mange selvstændige psykologer, der er en del af et fællesskab, så der stadigvæk fremgår en form for sparing.

Dette tekstindlæg var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af perlearmbånd, eller utallige andre gode varer.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk