Billede: Pixabay, geralt

Hvordan Bliver Man Psykolog?

Bachelor

Du bliver simpelthen psykolog ved at læse en 3-årig bachelor på universitetet. Denne uddannelse hedder Psykologi. 

På bacheloren bliver du undervist i de forskellige teoretiske indgangsvinkler til psykologien. Herunder hvordan mennesker kan tænke, føle, handle og opleve i specifikke sammenhænge eller begivenheder. Du lærer om mennesket som et biologisk væsen og får også et kig ind i de kognitive processer, der foregår inde i hjernen. Det synes jeg selv er enormt spændende at høre og læse om.

Hvis du gerne vil læse mere efter bacheloren, kan du vælge at tage en kandidatuddannelse på 2 år.

Kandidat

På kandidaten får du et mere videnskabeligt indblik i psykologien. Her øver du dig også på at bruge det i praksis. 

Efter uddannelsen kan du blive ansat i både private og offentlige virksomheder. Psykologer bruges i mange stillinger og selvom mange nok forbinder en psykolog med enkeltmandssamtaler i et lokale, bliver en psykolog lige så ofte ansat i store virksomheder, hvor der bliver sat fokus på arbejdsmiljøet og de mange arbejdsrelaterede problemstillinger, der kan være både fysisk og psykisk. 

Vil du hverken være i en virksomhed eller i sundhedssektoren, kan du også blive underviser eller blive endnu klogere i et bestemt område ved at lave forskning.

Steder at tage uddannelsen

Du kan tage uddannelsen flere steder i Danmark, så længe du er klar på at flytte eller bor tæt på Århus, Aalborg, Odense, København eller Roskilde.

Artiklen var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Marguerit ring. Heraf mærkatet på indhold.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk