Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Advokat? Her Er Din Karrierevej

I modsætning til andre jobtitler, så kan du ikke blot blive advokat, ved at du bliver ansat som advokat. Titlen er nemlig beskyttet og kræver, at du har en helt særlig uddannelse og baggrund, for at du kan blive advokat.

Hvis du drømmer om at blive advokat, kan du her få en beskrivelse af, hvilken uddannelse og karrierevej, som du skal vælge, for at du kan blive advokat.

Advokat - sådan bliver du det

Som nævnt så er advokat en beskyttet titel. Det betyder, at du ikke blot kan kalde dig advokat, med mindre du er uddannet advokat. For at du kan blive advokat, er der tre ting, som du skal opfylde - betingelser så at sige.

Den første betingelse er, at du skal have en dansk juridisk kandidateksamen - du skal være uddannet cand.jur. 

Derefter skal du have arbejdet med have arbejdet praktisk med juridisk virksomhed i mindst tre år.

Sidste krav er, at du skal have gennemført advokatfuldmægtiguddannelsen, for at du kan kalde dig selv for advokat. Først når du har har opfyldt samtlige af disse tre betingelser, kan du blive advokat.

Du kan blive cand.jur. på universiteterne i København, Aalborg og Århus - samt på Syddansk Universitet.

Som advokat kan du se frem til en god løn. Typisk ligger lønnen på den sjove side af de 50.000 kr. om måneden for en advokat, alt efter hvilket advokatkontor man arbejder for. Lønnen er her sjældent statisk, så man kan igennem karrieren se frem til nogle gode lønstigninger. 

Som advokat er en årsløn på en million kroner bestemt ikke unormalt. Man skal dog også forvente en arbejdstid, der indeholder væsentligt flere arbejdstimer end den typiske 37-timers arbejdsuge, der beskrives som fuldtidsarbejde for de flestes vedkommende.

Tak for støtten

Tak for støtten til avXperten. Find et smart mobilt klimaanlæg eller måske et lækkert smartwatch i avXpertens store udvalg.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk