3 Grunde Til At Du Bør Finde Dig Et Studiejob

Det er de færreste, som fortryder, hvis de har haft et job ved siden af studierne. I denne artikel får du de 3 bedste argumenter for, hvorfor du bør lette måsen og anskaffe dig et studiejob. Artiklen er produceret i samarbejde med folkene bag studiejob-danmark.dk, hvorfor der er tale om en reklame-artikel.

Vi vil på ingen måde forklejne, hvad det kræver at tage en universitetsuddannelse. Der er nemlig ingen tvivl om, at dette både kræver intelligens, flid og ærgerrighed.

Dog er det de færreste uddannelser, som kræver, at man dedikerer al sin vågne tid til studierne, og derfor er der i langt de fleste tilfælde tid og overskud til et studiejob.

Og at få et studiejob er der mange gode grunde til. Herunder præsenterer vi dig for de 3 bedste argumenter. Argumenterne præsenteres i vilkårlig rækkefølge.

1) Du slipper for at leve af pasta og ketchup hver dag

Når SU’en har dækket boligudgifter, bøger, tøj og diverse, er der sjældent særligt meget tilbage til mad. Derfor lever rigtig mange studerende ganske spartansk.

Hvis du får dig et studiejob, vil du have lidt mere økonomisk råderum, hvilket vil give dig mulighed for at leve af god mad uden at drukne i bekymringer om opkald fra banken.

2) Dit CV styrkes

Lige nu har du sandsynligvis nok i studiet og spekulerer ikke særligt meget på, at du på et tidspunkt skal have et fast fuldtidsarbejde. Sådanne spekulationer ville ellers være fordelagtige for dig, da det for mange universitetsuddannede kan være rigtig svært at lande det perfekte første job.

Dette bliver dog væsentligt lettere for dig, hvis dit CV ikke er lige så blankt som et minimalistisk maleri. En kommende arbejdsgiver vægter nemlig din erhvervserfaring rigtig, rigtig højt, og du vil typisk blive sorteret fra i udvælgelsesprocessen, hvis du aldrig har haft et rigtigt arbejde – også selvom du har præsteret godt på studiet.

Selvom dit studiejob ikke er fagligt beslægtet med dit kommende fuldtidsjob, vil studiejobbet stadigvæk gavne dig at have på CV’et. Det er nemlig et bevis på, at du evner at bestride et job over en længere periode, hvilket er meget vigtigt for langt de fleste arbejdsgivere.

Hvis dit studiejob er fagligt relevant, er det bare win-win. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre at lande et sådant studiejob, og så man sommetider nøjes.

3) Du får et større netværk

Rigtig mange af dem, der får job med det samme efter endt studie, er dem, som har haft et studiejob. Måske har de gjort det så godt, at studiejobbet veksles til et fuldtidsjob.

Det kan også være, at de via studiejobbet har lært nogle folk at kende, som kan hjælpe dem med at lande et fantastisk fuldtidsjob. Rigtig mange job besættes nemlig via netværk. Derfor er det meget vigtigt at udvikle et fagligt stærkt netværk, allerede mens man studerer, og dette gør man effektivt ved at få sig et studiejob.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk