Billede: Pixabay, TaniaRose

Hvor Længe Skal Man Gå I Skole?

Kloge mennesker har ofte sagt, at man jo går i skole hele livet. I denne artikel er det nok ikke lige det, der er i fokus, men mere hvor længe man egentlig skal sidde på en skolebænk og høre på en lærer eller underviser for at lære ny viden og blive klogere.

Vi starter jo alle i børnehaven, hvor der kan være lidt forskellige, hvor mange år man går der. Herefter kommer børnehaveklassen. Her starter de fleste som 6-årige, måske 5, måske 7, afhængigt af hvad tid på året, du er født.

Fra børnehaven bevæger man sig stille og roligt op i klassetrin og mange slutter gerne deres folkeskole i 9.klasse, hvor man er 15 år. Så nu kom vi op på 11 år i skole.

Efter 9. klasse kan du vælge at gå på efterskole, hvor du også får undervisning, eller du kan gå videre til en gymnasieuddannelse, enten på HF, HG, HHX, HTX eller STX. 

De to første tager 2 år. De sidste tre tager 3 år. 

Så kom vi op på 14 eller 15 år, hvis du tog på efterskole. Og 13 eller 14 hvis du tog direkte videre.

Der er også muligheden efter folkeskolen/efterskole at tage en ungdomsuddannelse, hvilket er en praktisk uddannelse som tømrer, elektriker, smed, murer m.fl.

Her kan du være færdiguddannet og være fri fra skolebænken. Du kan dog også gå videre til universitetet og tage en uddannelse, hvilket i gennemsnit tager 5 år. 

Så alt i alt vil det være ca. 20 år, i går i skole. Plus/minus.

Du læser artiklen, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet populære ringe. Det betyder, at Perlen Odense får et link i artiklen.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk