Hvordan Bliver Man Konditor?
Bager og konditor er en erhvervsuddannelse, som du kan tage over hele Danmark.
Uddannelsen tager fra 3 år - 4 år og 6 mdr., hvor du herefter også kan tage visse specialer, afhængigt af hvad du gerne vil arbejde med.
På uddannelsen får du en grundlæggende viden om brød og kager, samt moderne og traditionelle teknikker indenfor bagefaget. Ud over det lærer du også at betjene kunder.
Der er tre forskellige former for specialer, du kan vælge at læse videre på, hvis du ikke vil stoppe efter bagværker (trin 1). Vil du gerne være konditor, kan du dog ikke vælge at stoppe ved bagværker, da det kræver en specialisering, før du kan komme ind under den kategori.
De tre specialer er:
Håndværksbager
Her lærer du om råvarer, brødfremstilling og dejproduktion, samt kagefremstilling og rullede deje.
Detailbager
Her lærer du stadigvæk omkring de forskellige teknikker, men har også et fokus på driften af et bageri, produktudvikling og optimering.
Konditor
Fokus er her, at du skal lære om alle kager, samt desserter, is og marcipan. Herunder også dekoration og figurer i bagværk og konditori.
Igennem uddannelsen skal du selv finde en læreplads. Skolerne kan desværre ikke tilbyde skolepraktik, så her er du på egne ben.
Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se Perlen Odense. Hvor du finder et stort sortiment med guldring. Heraf mærkatet på indhold.
Redaktionen på oddjob