Billede: Jumpstory

Hvad Laver En Financial Controller? Se Om Det Er Dit Drømmejob

Jobtitlerne bliver i dag mere og mere komplekse, så de kan være svære at forstå, især fordi de indeholder engelske begreber. Blandt disse er financial controller.

Hvad dækker begrebet financial controller så over og hvad laver en financial controller så?

En financial controller er ansvarlig kontrol og opfølgning af budgetterne i en virksomhed. Der er dermed tale om løbende økonomistyring og revision af virksomhedens interne regnskaber.

I forhold til arbejdsmarkedet er der tale om en "high level" stilling, da det oftest kræver en uddannelse indenfor økonomi, matematik eller lignende for at besidde sådan en stilling. Kravene til en financial controller er derfor, at man skal være god matematisk, samt have forretningsforståelse og en evne til at analysere tallene i regnskaberne.

Før i tiderne var en financial controller det, som man i virksomhederne kendte som en bogholder dog med den forskel, at en financial controller i dag også har fået flere ansvarsområder i form af analysedelen af regnskaberne.

Lønnen for en financial controller ligger oftest fra 34.000 kr. om måneden og op til omkring de 67.000 alt efter anciennitet, kvalifikationer og ansvarsområder. 

Hvad er forskellen på en financial controller og en revisor?

Selvom de begge arbejder med økonomisk styring, så er en financial controller og en revisor ikke det samme.

Oftest er det omfanget af arbejdsområdet, der er forskellen på de to jobtitler. Mens en revisor også kan være en ekstern samarbejdspartner, så er en financial controller oftest en intern medarbejder i en virksomhed.

Tak for støtten..

Afslutningsvis vil vi også gerne sende et stort tak til Billig Fitness i Sverige, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. 

Billig Fitness sælger træningsudstyr i hele Skandinavien. Mangler du en ny pull-up-bar? Så se deres udvalg på deres svenske hjemmeside her: chinsstång

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk