Hvordan Bliver Jeg Bedre Til At Formulere Mig? Vi Giver Dig Gode Råd

At formulere betyder at udtrykke sig på enten skrift eller tale. Det kan være svært at få alle de ting sagt og skrevet, som man går og tænker på til dagligt, og det kan især være svært, hvis man er under pres.

Hvordan bliver jeg bedre til at formulere mig? Du bliver bedre til at formulere dig, ligesom du bliver bedre til alt muligt andet, nemlig træning. Nogen er naturligt gode til at formulere sig, men man bliver bedre, hvis man træner dette. Det kan man eksempelvis gøre ved at træne retorik.

Retorik er når man lære, hvordan man hensigtsbestemt udtrykker sig i mundtlig eller skriftlig fremstilling. For det første er det en god idé at øve sig i at læse og skrive så meget som muligt. Derudover kan man lave stemmetræning, så man bliver mere selvsikker.

Disse ting kan gøre det lettere at formulere sig.

Læren om muntlig og skriftlig fremstilling (Appelformer)

Hvis du skal være mere spændende at lytte til, og du gerne vil formulere dig på en god måde, når du eksempelvis skal holde en tale, kan du tage højde for Etos, Logos og Patos.

Det er en metode, hvorpå man kan etablere mere autoritet, når man skal formulere sig.

Hvis du virkelig skal fange et publikum, forberede en præsentation eller generelt blive bedre til at formulere dig, er det en god idé at øve dig på treenigheden af appelformer. En god tale indeholder ofte både noget logik, etik og passon.

De tre appelformer

Ved hjælp af disse tre appelformer kan du blive bedre til at formidle information, men du kan også blive bedre til at argumentere for din sag. Det lyder måske simpelt, men mange glemmer at inkludere alle tre nedenstående, hvis de skal fange et bredt publikum og få en person til at forstå, hvad der virkelig bliver formidlet.

Hvis du formår at bruge følelser, fornuft og troværdig, når du skal kommunikere med andre, er der større sandsynlighed for at få succes. Kommunikation har altid været vigtigt, og det er det stadig den dag idag.

Når du skal ud at have et nyt job er det derfor vigtigt, at du har disse tre appelformer med, når du henvender dig til en potentiel arbejdsgiver. Det gælde både når du ringer og skriver til dem, men også når du skal ind til en jobsamtale. Øvelse gør mester.

Tak til Net2Kompagniet

Vi vil gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, der via støtte har medvirket til, at denne artikel kunne blive publiceret. Net2Kompagniet er en leverandør af vinduer og døre i høj kvalitet. Net2Kompagniet er førende indenfor billige vinduer uanset materiale som eksempelvis fyrretræ, mahogni, træ/alu, plast, pvc eller komposit.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk