Billede: canva

Hvordan Bliver Man Bedre Til At Koncentrere Sig?

hvordan bliver man bedre til at koncentrere sig?

Mange personer oplever fra tid til anden at have svært ved at koncentrere sig, især i længere tid. I en tid, hvor høj produktivitet, lange arbejdsdage og læsetunge studier præger mange danskeres liv, så er det utroligt vigtigt at være i stand til at koncentrere sig mange timer om dagen.

Men hvordan er det lige, man bliver det? For nogle kommer det helt naturligt, for andre er det en lang kamp, der kræver tid og indsats.

6 måder til bedre koncentration

1. Fysisk aktivitet

Du har helt sikkert hørt det før, og det virker måske mest af alt som en kliché. Dog er der en grund til, at du har hørt det før. Fysisk aktivitet er nemlig utroligt vigtigt for at kunne koncentrere sig.

Det er bevist, at fysisk aktivitet booster din hukommelse, koncentrationsevne og udholdenhed.

2. Planlæg din dag

En nem og god måde at booste sin koncentration på er at planlægge sin dag, inden den begynder. Eksempelvis kan du bruge 10-15 minutter af din tid inden du går i seng på at skrive ind din kalender, hvad du skal nå, hvornår osv.

3. Hav styr på omgivelserne

Vidste du, at et rodet skrivebord kan distrahere dig, og dermed også forhindre dig i at kunne koncentrere dig. Derfor bør du gøre en dyd ud af at holde et ryddeligt skrivebord, hvor der ikke står adskille bruge kaffekopper, vandglas, krøllede noter og andet, der ikke gør andet end at forstyrre.

4. Forberedelse

Skal du til et vigtigt møde, en eksamen eller andet, så er det utroligt vigtigt for din koncentration og præstationsevne, at du er ordentligt forberedt. Vigtigt af alt er det faktisk, at du føler dig godt forberedt.

Når du selv føler dig forberedt og klar, vil du have et mentalt overskud, der gør, at du langt nemmere kan koncentrere dig og holde fokus på de ting, der er vigtige.

5. Drop telefonen

Din telefon er et af de mest forstyrrende elementer, der findes i dag. Ikke alene kan mobilen stresse dig, den river dig også ud af din koncentration, hver gang du får en notifikation, besked eller et opkald. Derfor skal du slukke din koncentration eller ligge den væk, hvis du vil holde koncentrationen.

6. Husk pauserne

For at kunne koncentrere sig i længere tid, så er det nødvendigt at holde en pause i ny og næ. Blandt andet skal du være opmærksom på at holde pause, når du holder pause. Lad være med at spis foran computeren, eller at sidde på din telefon i pausen. Slap af og giv din hjerne en pause!

Tak til Bevco
Der skal lyde et stort tak til Bevco, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Bevco er en online forhandler af spiritus, heriblandt gin.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk