Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Bilsælger? Din Vej Til Et Liv Med Biler

Drømmer du om et liv med biler, så kan bilsælger måske være jobbet for dig. Men, hvordan bliver man bilsælger?

Vi giver dig her en guide til, hvordan du kan få et arbejde som bilsælger. Den er faktisk kortere, end du går og tror.

Sådan bliver du bilsælger

Som bilsælger skal du hjælpe kunderne til at finde netop deres drømmebil til deres budget. Vejen til at leve af at sælge biler er dog hverken lang eller kompliceret.

Selvom det sjældent er noget negativt at have en uddannelse med i bagagen, så behøver du hverken have en kandidatafhandling eller en doktorgrad for at blive bilsæger.

Da bilsælger ikke er en beskyttet titel, så kan alle faktisk kalde sig for det. Der stilles ikke nogle krav til bilsælgere i forhold til uddannelser. Du kan dog sagtens tage en uddannelse, der styrker dine evner i forhold til salg af biler.

Om du kan blive ansat direkte som bilsælger, eller om du først skal være salgselev, afhænger både af din personlighed og dine faglige egenskaber. Har du dem i top - måske også med noget salgserfaring fra andre jobs, så kan en ungdomsuddannelse - altså en studentereksamen, være nok til at sikre dig et job som bilsælger.

Idet bilsalg er handel, så kan du måske have en fordel, hvis du vælger en handelsuddannelse, når du skal vælge en ungdomsuddannelse. 

Går du salgselevvejen, så vil du opleve, at du bliver uddannet som bilsælger - eller salgsassistent generelt, over to år. Uddannelsen består her af både praktik og skoleophold, så du er klædt på til at sælge i form af både teori og praksis. Du kan derfor godt være bilsælger fra når du er omkring 20 år.

Gennemsnitslønnen for en bilsælger ligger på lidt over 29.000 kr. om måneden. Lønnen kan dog afhænge af både erfaring og bonusordninger.

Tak for støtten

Til sidst takker vi hurtigt akasser.dk for deres støtte til dette indlæg. Hvis du ikke har meldt dig ind i en Akasse endnu kan du læse meget mere om vigtigheden ved dette, samt få et overblik over de mange forskellige akasser i danmark på akasser.dk.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk