Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man DJ

For at blive DJ skal du bruge 250.000 kr på udstyr og spille mindst 5 år gratis, for dernæst at kunne være heldig at blive udvalgt som fast DJ på et diskotek, og blive discovered på YouTube og tjene millioner.

njaeh

det er nok ikke helt sådan vi vil, bør eller skal forklare hvordan man bliver DJ. 

Hvordan bliver man så DJ?

DJ eller Disc Jockey er liberalt erhverv, hvor du oftest arbejder som solo-selvstændig. I nogle tilfælde kan du arbejde som DJ et sted hvor der allerede er udstyr, men i mange tilfælde kan du være omrejsende DJ til brylluper, runde fødselsdage, receptioner, jubilæer osv.

Det betyder altså, at det er lige så svært at være DJ, som det er at være professionel fotograf, eller andre solo-selvstændige erhverv, hvor du skal opbygge dig et navn i din branche. Et stærkt forankret netværk er alfa omega for disse erhverv, du skal kende nogen som du kan sælge din ydelse til - og gerne nogle som kan anbefale dig til andre.

Har du aldrig haft jobs, eller nogen anbefalinger, så kan man lave en hjemmeside, hvor man ligger en video eller en beskrivelse op med en "sampler" om hvordan man holder fest, de priser man tager og hvilke lokalområder man dækker.

Kunderne kommer dog ikke af sig selv, og hvis du aldrig har haft kunder før, er den hurtigste vej at ringe rundt og høre i dit netværk.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk