Hvordan Bliver Man Ejendomsmægler Trainee?

Går du med en drøm i maven om at blive den næste Jan Fogh eller måske Jeppe K? Så har du sikkert spurgt dig selv, hvordan i alverden man overhovedet kommer ind i den verden? Ejendomsmægler er nemlig en beskyttet titel, der betyder, at man ikke “bare” må kalde sig ejendomsmægler.

Inden du kan blive ejendomsmægler, så skal du først have en relevant uddannelse inden for feltet. Alt efter, hvordan dine forudsætninger ser ud, så vil din trainee periode som ejendomsmægler variere. Traineeperioden kan variere fra 2 til 4 år.

Her er 3 forskellige veje til at blive ejendomsmæglertrainee og dernæst ejendomsmægler.

Den første vej

Den mest traditionelle og hyppigst anvendte vej er den, hvor man først tager en gymnasial uddannelse, eksempelvis HHX, der varer 3 pr. Når huen er blevet solidt plantet på hovedet, og de værste tømmermænd fra studenterugen har lagt sig, så skal man akademiuddannelsen til Finansøkonom, der tager 2 år.

Herefter skal man til dels arbejde som trainee i 2 år, samtidig med, at man læser ejendomsmægleruddannelsen på deltid. Deltidsuddannelsen indebærer, at du gennemfører og består 3 fag. Herefter vil du, såfremt du består de relevante eksaminer, være uddannet og autoriseret ejendomsmægler.

Den anden vej

Alternativt kan du også springe uddannelsen til Finansøkonom over. Det indebærer dog, at du gør følgende:

Først skal du tage gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Herefter kan du komme i arbejde som trainee, samtidig med at du læser ved siden af på ejendomsmægleruddannelsen, hvor du skal gennemføre og bestå 6 fag. Trainee perioden vil i dette tilfælde vare 3 år.

Den tredje vej

Den tredje og sidste vej er til dig, der senere i livet har fundet ud af, at du gerne vil være ejendomsmægler. Har du tidligere erhvervserfaring og uddannelse, der er i nogenlunde grad har relevans til faget, så kan du blive trainee.

Samtidig med at du er trainee, skal du, ligesom ved vejen ovenfor, læse ejendomsmægleruddannelsen, hvor du skal gennemføre 6 fag. I dette tilfælde vil varigheden som trainee være 3-4 år.

Tak til Curvii
Denne artikel er blevet lavet med støtte fra og i samarbejde med Curvii.dk. De forhandler de flotteste mærker, og du kan bl.a. købe kjoler, bukser, jakker og meget andet fra det populære mærke Zizzi.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk