Hvordan Bliver Man Forfremmet?

Betegner man sig selv som et karrieremenneske, kvinde som mand, ung som gammel, så har du sikkert gjort dig en helt del overvejelser om, hvorfor de folk, der stiger til tops og bliver forfremmet, bliver valgt frem for andre. Måske endda frem for dig?

Hvis du selv vil klatre op af karrierestigen, få en højere løn, bedre goder, mere ansvar, mere spændende opgaver osv, så er der en række ting, du kan gøre. Først og fremmest, så kræver det som regel, at du både arbejder hårdt og klogt.

Det er som regel ikke nok at dygtig, ligesom at det som regel ikke er nok at være hårdtarbejdende. Men skal som minimum have en god portion af den ene del, og nogenlunde meget af den anden.

Det handler i høj grad om at udvikle sine evner og kompetencer, hvis man vil forfremmes og på sigt blive leder. Der er mange ting, man skal forsøge at mestre. Dog kan man langt fra være 100-meter-mester i alle ting. Dog bør du forsøge at arbejde på følgende kompetencer, hvis du vil optimere dine chancer for at blive leder:

4 ting, du skal kunne som leder

Du skal være i stand til at sige nej

Det er vigtigt at kunne sige fra, både når det kommer til opgaver, tilbud og mennesker. Hvis du vil fremad, så kræver det en grad af egoisme, hvor man simpelthen er nødt til at prioriterer sig selv og være klar over, hvad der er godt for en.

Dette kræver, at man er i stand til at sige fra og sige nej.

Du skal have selvindsigt

Som leder er det vigtigt at udvikle sig og have selvindsigt. Disse to ting hører faktisk umådeligt godt sammen. For det første, så skal du være i stand til at se, når du selv har lavet fejl, så du kan rette op på dem.

For det andet kræver det selvindsigt at indse, hvilke ting man er mindre god til. Når man ved det, så kan man arbejde på de sider af en.

Du skal lave alliancer og netværk

Det er vigtigt at have styr på sine forbindelser og netværk, hvis man vil fremad. Du kan eksempelvis få dig en mentor, der rådgiver dig i, hvilke mennesker du skal holde dig tæt på, hvem du skal holde dig fra, hvordan man gør det osv.

Du skal have styr på dine mål og værdier

Det er enormt vigtigt at vide, hvad du står for, hvor du vil hen, og hvad du er villig til at gøre for at nå dine mål. Du skal aldrig gå på kompromis med dine værdier, for så risikerer du blot, at du mister dig selv.

Tak til Bevco
Stort tak til Bevco for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Bevco leverer blandt andet en fremragende Belvedere.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk