Billede: Canva.com

Hvordan Bliver Man Professor?

Man kan være professor inden for mange forskellige professioner. Der er mange måder til, hvordan man kan blive en professor. En professor defineres som en forsker, der underviser på et akademisk niveau på en uddannelsesinstitution.

De fleste professorer har enten en kandidatgrad eller en Ph.d, og underviser typisk på et universitet. En lektor er en fastansat lærer på en læreanstalt, hvor en professor har lidt anderledes opgaver. Meget af definitionen er den samme, men en professor har ansvar for, at selve faget bliver videreudviklet.

Man ser ofte, at en professors stilling er tidsbegrænset modsat en lektor. Uofficielt er det anerkendt, at man helst skal have en doktorgrad for at kalde sig for professor, da en professor defineres ved at være af højeste rang.

Andre ord og stillinger for en professor

Hvordan bliver man en professor? Der er ikke noget fast svar på, hvordan man bliver professor, men som vi har nævnt længere oppe, så skal du helst have en doktorgrad, og have lavet succesfuld forskning. Herefter skal du videregive din viden, ofte på et universitet eller en videregående uddannelsesinstitution.

Vejen til at blive professor er lang, og det starter som regel ved, at du tager en gymnasial uddannelse. Herefter tager du en kandidatgrad og afslutter med en Ph.D. Herefter skal man helst udgive noget anerkendt og gerne internationalt før man får titlen professor.

Der findes et hav af professioner og uddanelser, der kan bane vejen til at blive professor, men det er altså de færreste der når hele vejen til at kunne kalde sig selv for en professor. Her er nogle professioner, hvorpå du kan blive professor i:

Der findes utrolig mange ting man kan forske i, og listen kunne være meget længere end den ovenstående liste. Der findes desværre ikke en let forklaring på, hvordan man bliver professor.

Vi takker Perlen Odense for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende en hilsen og et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed.


Perlen Odense er en smykkeforretning, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger. Skal du give en konfirmations- eller dåbsgave, kan du eksempelvis finde et dagmarkors i guld eller sølv i deres sortiment. Giv deres hjemmeside et visit og find deres ekstraordinære udvalg.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk