Billede: Jumpstory

Hvordan Får Jeg Arbejde På Boreplatform? Se Din Vej Til Jobbet

Offshoreindustrien boomer og er blandt dem, der oftest oplever vækst, når man ser på jobmulighederne på Danmarks vestkyst. 

Vejene til en karriere på en boreplatform kan være mange, da flere faggrupper arbejder på boreplatformene. Du kan derfor nemt blive en af dem og få en karriere på en boreplatform.

Sådan får du arbejde på en boreplatform

Som nyansat på en boreplatform indleder du med stor sandsynlighed karrieren som en form for altmuligmand - kaldet roustabout, hvor du arbejder med forskellige former for forfalden arbejde på platformen.

De typiske jobopgaver er her vedligeholdelse, rengøring, malearbejde og klargøring af borerør. Derudover kommer ting som losning og lastning af platformens både. Disse jobs besættes oftest af ufaglærte.

Du har dog rig mulighed for at blive forfremmet og få andre jobs som kranfører, hvor du løbende bliver op kvalificeret til jopbbet.

Når du arbejder offshore på en boreplatform, vil du være afsted på arbejde i flere dage. Her arbejdes der oftest i skiftehold, så man arbejder 14 dage ad gangen, hvorefter man har 14 dage fri - på land selvfølgelig. Andre ordninger er 21/21, hvor du er ude i 21 dage, hvorefter du har fri i 21 dage.

Vagterne på en olierig er på 12 timer.

Du finder også andre faggrupper på boreplatformene. Der vil ofte også være laboranter, skibsofficerer, maskinmestre, stiladsarbejdere og mange andre faggrupper, som hver især dækker deres specifikke område i forbindelse med søgningen og boringen efter olie i undergrunden under platformen.

Tak for støtten

Vi takker Mondo Kaos for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af retro kjoler på deres webshop, samt masser andet flot vintage- og retrotøj. 

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk