Hvordan Blvier Jeg Bedre Til At Netværke? Få 7 Gode Tips Her

Du har formentlig netværket både bevidst og ubevidst hele livet. Nogle er naturlig gode til at netværke, men du kan altid blive bedre til at skabe kontakter. Værdifulde kontakter kan have stor indflydelse på en god professionel karriere, men det er også essentielt for et mere indbydende liv generelt.

Det er meget forskelligt, hvor nemt folk har ved at netværke. Nogle er såkaldte introverte, hvorimod andre er meget ekstroverte. Om man er det ene eller andet betyder ikke, at man har et bedre netværk, dette er altid op til en selv, hvad man synes er det bedste.

7 gode tips til at netværke

Nogle er bedre til at skabe et netværk. Vi har samlet syv gode tips til, hvordan du kan blive bedre til at netværke. Dette er nemlig noget man skal holde ved lige, samt man kan træne det hele livet.

#1 Forberedelse

Nogle er gode til at improvisere, og synes det er lettere at komme ind i et rum, hvor de har “en ren tavle.” Folk der siger dette, har som regel styr på, hvad det er de laver. Det er meget nemmere at netværke, hvis du har forberedt dig på, hvad det er du skal, og kan dit stof.

Derfor er det altid en god idé at komme forberedt, hvorend du skal netværke. Dette gælder selv for Don Draper.

#2 Kropssprog

Dit kropssprog er din kommunikationsform indtil du får muligheden til at snakke med nogen til et møde. Også mens du snakker med folk er dit kropssprog vigtigt. Kropssproget har nemlig den største betydning for, hvordan vi opfatter andre, men det har også en betydning for, hvordan du opfatter dig selv.

Derfor skal man øve sig i at udstråle selvtillid med sit kropssprog, og dette kommer også kun ved træning, indtil man gør det på automatik. Det er alt fra din holdning, til din mimik i ansigtet og smil.

#3 Online medier

Den nemmeste måde at skabe et stort netværk på er via online medier. YouTube har vist sig at være en kanal, hvor man kan nå ud til et stort, men hvis man vil skabe forbindelser til sit professionelle netværk, er det LinkedIn, som lige nu er det mest populære medie.

Det kan være en god idé at have skabt en forbindelse via LinkedIn inden man møder folk personligt. Vi har skrevet en artikel: Hvad kan man bruge LinkedIn til

#4 Visitkort

Der er efterhånden så mange måder at lave salg på, at visitkortet er gået lidt i glemmebogen. Når man har mødt mange folk er visitkortet dog noget, som man kan tage med hjem, og noget af det vigtigste efter at have netværket er opfølgning.

Derfor er et visitkort stadig et godt middel til at huske og blive husket.

#5 Åbne spørgsmål

Dette hænger også sammen med forberedelsen til et givent netværksmøde. Har man svært ved at holde samtale kørende, eller vil man vide mere, er åbne spørgsmål vigtige at stille, og dette kommer også an på træning, når man skal stille de rigtige spørgsmål.

Åbne spørgsmål er også dem, som vi kalder for hv-spørgsmål, altså hvad, hvordan, hvilke, etc.

#6 Målsætning

Hav en målsætning for, hvorfor du vil netværke. Man ved dog aldrig helt, hvornår man kan møde den helt perfekte forbindelse, så det er en god idé at have en open-mind, lige meget hvem du snakker med.

At have en målsætning og, at man vil skabe de rigtige forbindelser skal dog være med til at holde din motivation oppe, fordi det er ikke altid nem at komme i kontakt med de folk, som man gerne vil, og derfor er det en god idé at gøre klart, hvad ens målsætning er.

#7 Ærlighed

Hvis man vil have et stærkt netværk er ærlighed og fortrolighed noget af det vigtigste. Måske kan man være mere interessant, hvis man stikker en løgn i ny og næ, og ens LinkedIn-profil ser bedre ud, hvis du er specialist, men i længden er det bedst, at du er dig selv, og du kan stå ved, dig selv og dit netværk.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk