Hvad Kan Man Bruge LinkedIn Til?

LinkedIn er et erhversorienteret social medie, hvor du har mulighed for at lave din profil om til dit personlige CV. Man bruger LinkedIn til at netværke, og dette er både for folk med og uden arbejde. Vi har kigget nærmere på, hvad du kan bruge LinkedIn til.

Først vil vi lige give en hurtig forklaring på, hvad det er.

Hvad er LinkedIn?

LinkedIn blev grundlagt helt tilbage i 2002, men modsat nogle af de andre store sociale medier, har det taget noget tid om at trænge ind på det danske marked.

Der er nu mere end 2 millioner danske profiler på LinkedIn, og mere end 500 millioner på verdensplan. (Kilde: Socialemedier.dk)

6 af de vigtigste ting LinkedIn bruges til

Det er meget forskelligt, hvordan folk bruger deres LinkedIn-profiler. De seks af de vigtigste ting, som mediet bliver brugt til er:

  1. Finde nye jobmuligheder
  2. Finde nye medarbejdere
  3. Netværke med gamle og nye forbindelser
  4. Lære om erhvervslivet
  5. Selvpromovering
  6. Markedsføring

Sådan bruger du LinkedIn

Det er meget simpelt at komme i gang med at bruge LinkedIn. Du skal blot oprette en profil på LinkedIn.com

Derefter bliver man bedt om at udfylde oplysninger om sig selv, og derefter sin profil. Der bliver selv foreslået, hvad man skal udfylde på profilen, så den kan blive en “stjerne”. Det vil sige, at alle de vigtigste felter er udfyldt.

Tilføj gamle og nye forbindelser

LinkedIn hjælper med at finde gamle forbindelser, hvis der blandt andet gives tilladelse til dette via din mail-konto. Derved kan du nemt finde folk, som har relationer til dig både nær og fjernt.

Derudover er der en masse søgefunktioner, som gør det muligt at finde folk, der er i den samme branche, som du enten er i eller søger hen imod. Hold dig ikke tilbage med at søge nye forbindelser.

Det ser ofte godt ud, at man har +500 forbindelser på sin profil, og mange er glade for at få en anmodning, hvis den har blot en smule relevans. Folk er især på mediet for at skabe nye værdifulde forbindelser.

Læs eventuelt vores artikel: Hvordan bliver jeg bedre til at netværke

Selvpromovering

Din LinkedIn-profil er en god mulighed for at promovere sig selv. LinkedIn giver nogle muligheder til rådighed, og så er det op til en selv, hvor tykt man vil smøre på. Det anbefales at være så ærlig som mulig.

Søg job eller medarbejdere

Hvis man er jobsøgende kan man både følge virksomheder man er interesseret i, men der bliver også givet jobforslag, som passer til ens profil, hvis man har bedt om dette.

Mediet bliver i høj grad brugt af både arbejdsgivere og headhuntere, og det fungerer derfor også som en kæmpe jobdatabase.

Det er derfor bare med at komme i gang med at få skabt en profil, hvis man vil være mere orienteret på forretningslivet. LinkedIn kan nemlig bruges til at følge de professionelle interesser man har, hvor man både kan læse artikler, følge hashtags, virksomheder og meget meget mere.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til Net2Kompagniet, som via økonomisk støtte har gjort denne artikel mulig. Hos Net2Kompagniet kan du blandt andet finde billige vinduer og døre, hvor du får meget for pengene, da de bliver leveret direkte fra fabrikken.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk