Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Brandmand?

Brandmand er et altid et populært valg, når man spørger mindre børn om, hvad de egentlig kunne tænke sig at være, når de bliver stor. Efterhånden falder de fleste fra denne drøm og vælger noget andet, men nogen slipper aldrig drømmen, og vil gerne bruge deres liv på at være helten, der redder folk ud fra brændende bygninger. 

Hvordan bliver man brandmand? Du kan blive brandmand ved at søge ansættelse hos et kommunalt redningsberedskab gennem Falck. Herudover kan du også aftjene din værnepligt i Beredskabsstyrelsen, eller blive frivillig ved et redningsberedskab.

Man begynder først på at uddanne sig som brandmand, når man har ansættelse et sted. Uddannelsen som brandmand består af 4 ting, der først og fremmest er en grunduddannelse, en funktionsuddannelse, et udvidet førstehjælpskursus samt et 12 timers førstehjælpskursus. 

Der er faktisk også en helt anden vej til at blive brandmand, nemlig ved at tage erhvervsuddannelsen som redder. Som brandmand er det meget vigtigt, at man både er stærkt fysisk og psykisk.

Når du er brandmand, så kan du avancere ved at blive stationsleder, hvilket i praksis er en funktion som chef for en brandstation. Du kan også blive holdleder, indsatsleder og beredskabschef. 

De fleste brandmænd arbejder kun som deltidsbrandmænd ved siden at et andet job.

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk