Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Gymnasielærer? Din Vej Til Jobbet

En gymnasielærer kan spille en stor rolle i et ungt menneskes liv og være med til at forme den vej, som den enkelte siden følger.

Det er dog ikke lige til at blive gymnasielærer - heller ikke hvis du er uddannet folkeskolelærer. Hvis du vil vide, hvordan man bliver gymnasielærer, så skal du gøre følgende:

Sådan bliver du gymnasielærer

Hvis du vil være gymnasielærer - og ikke tidligere har været ansat som det, så skal du gøre følgende:

  1. Tag en kandidatuddannelse
  2. Bliv ansat ved et gymnasium 
  3. Gennemfør pædagogikum

Når du tager din kandidatuddannelse, skal det helst være med to fag, som kvalificerer dig til at undervise i netop disse to områder på gymnasiael uddannelse.

Når du har opnået dette, er næste skridt måske det sværeste. Du skal her søge jobs som gymnasielærer - og blive ansat som dette.

Der er i dag 177 uddannelsesinstitutioner, der falder under betegnelsen gymnasiale uddannelser. Feltet skæres dog noget ned, alt efter hvilket fagområde du er uddannet indenfor, samt hvilke områder du kan og vil undervise i.

Når du er kommet igennem nøglehullet på en uddannelsesinstitution, så skal du gennemføre pædagogikum. Pædagogikum har til formål at give dig de teoretiske og praktiske værktøjer, som sikrer dig, at du er klædt ordentligt på til også at udføre jobbet som gymnasielærer. 

Dette gøres ofte efter ansættelsen, hvor du tager pædagogikum med fuld løn.

Som nyansat gymnasielærer kan du se frem til en månedsløn på lidt over 34.000 kr. Med i de 34.000 kr. er oftest også din indbetaling til din pension.

Tak for støtten

Vi takker lejfesttelt for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af serviceudlejning samt udlejning af telte, borde, stole og alt andet til din næste store fest eller arrangement. 

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk