Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Dommer?

Drømmer du også om at sidde med et af de største ansvar, der findes i vores samfund? En af de vigtigste og mest respekterede funktioner i det danske samfund må siges at være dommergerningen. 

Netop derfor er det langt fra alle, der kan blive dommere. Faktisk er vejen dertil både lang og hård. Dette er også en måde at kvalitetssikre, så det ikke er alle og enhver, der kan vade ind og varetage den meget vigtige funktion.

Hvordan bliver man dommer? For at blive dommer, så skal man først og fremmest tage en kandidatuddannelse i jura, så man er jurist. Herefter skal man have flere års erhvervserfaring, inden man er kvalificeret til at søge en dommerstilling. Herefter skal man gennemgå et uddannelsesforløb i Vestre- eller Østre Landsret. Den typiske dommer vil som minimum være over 40, når det bliver dommere. 

Der er altså rigtig lang vej, hvis man gerne vil bestride dommergerningen. Det er en rigtig god ide først og fremmest at have en interesse for jura, da det vil være det, man kommer til at beskæftige sig med og arbejde med i mange år, inden man kan blive dommer. 

Herefter er arbejdet som dommer også et arbejde, der centrerer sig om jura. En af de største fordele ved at være dommer er, at man som udgangspunkt ikke kan blive fyret. Dette er også en af grundene til, at det tager så lang tid at blive det. Man vil altså være helt sikker på, at kandidaten er egnet, inden man tilbyder en dommergerning. 

Redaktionen på oddjob

oddjob.dk